29. jul, 2020

När drömmen dröjer sig kvar...

Så mitt inlägg fortsätter, och även mina lovord över västra götaland. Mariestad är en pärla - deras slogan ljuger faktiskt inte. Jag fortsatte att träffa mina gamla skolkamrater och njöt av mestadels soliga dagar.

Sedan mötte jag och min man upp våra härliga söner i Göteborg och fick njuta ännu mer. Faktum är att den enda dagen vi hade tillsammans i staden var strålande vacker. Så solig och behaglig att alla sight-seeing turer var fullbokade och vi fick nöja oss med att strosa omkring i parker, fika på cafeér och vila oss i gräset. Det kan varmt rekomenderas.😎

Vi lämnade äldsta sonen i Göteborg där han skall bo några månader och begav oss hem. Det regnade hela vägen, men när man sitter i en bil gör ju inte det så mycket.

Tillbaka till jobbet och verkligheten. Ändå är det jobbet som just nu inte känns verkligt. Som om jag inte riktigt är där ännu. Jag är säker på att jag inte är ensam att ha den känslan när jag kommer tillbaka från semestern. Ungefär som att jag stannar upp innanför dörrarna på arbetsplatsen och säger för mig själv:

"Uh, okej, vad är det jag ska göra här egentligen?" Typ, minns ingenting. :)

Dock är det ofrånkomligt att man kommer in i jobbrutinerna såsmåningom, så jag ser det som en fördel om drömmen och semestern hänger kvar så länge som möjligt.

Ha en fortsatt underbar sommar!

25. jul, 2020

En nostalgitripp!

Mannen och jag bestämde oss för en roadtrip över helgen. Vi tog sikte på Mariestad och kommer även att fortsätta ner till Göteborg på måndag. 

Mariestad betyder mycket för mig. Jag har nämligen spenderat stor del av min ungdom i dessa trakter. Det blir alltså en tripp i flera bemärkelser. Både genom landet och genom min egen historia. Så fantastiskt att få återuppleva saker som fallit i glömska. 

Innan vi åkte lade jag ut en liten önskan på sociala medier om att få träffa vänner från förr. Jag fick svar, och igår kväll träffade jag äntligen flera av mina fotbollskompisar över ett glas vin och lite varmkorv. Härlig kombination, eller hur? 😋 Vi har inte setts på många år och det var en fröjd att få återupptäcka gamla minnen och historier. Och bli påmind om saker jag glömt. Hjärtliga skratt hela kvällen.❤

Nu på morgonen tog jag en löprunda och lämnade det charmiga vandrarhemmet en stund för att springa runt i kvarter i staden där många minnen låg på lur. Vid gymnasieskolan och min lilla etta jag hyrde då jag gick där, var jag tvungen attt sakta ner för att hinna med alla tankar. Trots att jag har varit här på besök även efter studenten, var det länge sedan och tiden kom liksom ikapp på något sätt. 

Kanske är det för att man börjar bli gammal och nostalgisk, men minnena är ljusare nu än förr. Allt känns bättre.

Helgen är inte slut än. Nu skall jag ut på en kopp kaffe och träffa ännu en vän från förr. Det blir en följetong på det här inlägget, tror jag ...😉

Ha en ljuvlig dag!

13. jul, 2020

Inte bara böcker ...

Nu under sommaren har jag inte bara roat mig med att skriva. Jag har också ägnat en del tid åt det som även många andra ägnat tid åt i år. Nämligen pysslat hemma i trädgården. När tiderna är som de är just nu, med reserestriktioner och dyl. så gissar jag att plantskolor och brädgårdar har riktigt bra business. De får alla våra solsemester-pengar.

Mitt lilla park-projekt arbetas fram undan för undan. Jag är både snål och envis och vill helst att allt skall kosta gratis, så jag tar skott, delar på redan befintliga plantor och bygger med egen sten. Det fungerar bra. Just nu har jag dock fått för mig att jag skall ha en liten damm. Grävandet har gått fint, med hjälp av en stark man som lyfter de tunga stenarna, men nu skall det till en form eller en damm-duk. Det kostar och jag har inte riktigt bestämt mig vad det ska bli ännu. Men det är lite det som är charmen och det är ju så jag arbetar. Samma sak med skrivandet. Jag vet i stora drag planen, vilken väg jag skall gå och ungefär hur det skall sluta. Men saker kan hända på vägen. Nya ideér tar form och resultatet kan bli lite annorlunda än vad som var tänkt från början. Huvudsaken är att jag har kul under tiden. 

Jag antar att det är så den kreativa processen fungerar. I alla fall hos mig. En generell plan i stora drag, som med fördel kan justeras och lekas lite med. Det kallar jag kreativ njutning!

Så vi får se om det blir en damm i år. Om inte, kanske det blir något ännu bättre nästa år. Vem vet? 😉

4. jul, 2020

Min story i ljud!

Just nu håller jag som bäst på att "korrlyssna" (ett nytt och spännande ord i min värld) igenom Amber Grimfalks ljuvliga röst när hon läser upp min bok, Mellan Silverbibelns rader. Hon är en duktig och professionell uppläsare och de fåtal fel jag hittar i min genomlyssning är lätta att rätta till. Snart blir det verklighet. Snart kommer den ut som ljudbok. 

Det är väldigt speciellt med ljudböcker. Eftersom efterfrågan på ljudböcker är så stor, och publiken så kräsen i Sverige, har nya, helt annorlunda sätt att arbeta med texterna uppkommit. Nu pratas det om att "ljudboksanpassa" och "korrlyssna" etc. Det gör mig lite nervös, får mig att fundera på om min bok verkligen passar som ljudbok. Kan man hänga med mellan tidshoppen? Blir det ens begripligt? 

Hur som helst chansar jag, och planerar för utgivning. Fantastiska WhipMedia hjälper till och stöttar hela vägen. Det kommer att bli kul och lärorikt, hur det än går, och jag ser fram emot resultatet. 

Jag lovar att tala om när det är dags.😉

27. jun, 2020

Back in business

Härligt att vara tillbaka!

Jag har, som du kanske märkt, haft en längre tids semester från sociala media. Kalla det vad du vill; semester, coronaisolering, hur som helst har det varit bra med lite vila. 

Men nu har jag kickat igång igen. Och inte på vilket sätt som helst, utan med ett eget skrivarläger! Jag bokade en stuga (vid en härlig badbrygga förstås) och tog min dator och stack. Gjorde ett eget dagsschema med skrivövningar och faktaläsning (och raster med bad). Deltog till och med i en digital skrivkonferens idag. Detta skulle fler skrivande människor unna sig. Och jag unna mig lite oftare. Så nyttigt och njutningsfullt. Det är till och med så att jag funderar på att arrangera skrivarläger för fler deltagare än mig själv. Säg till om du är intresserad! Kanske kan det bli något nästa år. 

Skrivlusten har återvänt. Redigering av ett stort manus skall påbörjas när jag är åter från min utflykt. Och jag har många uppslag till mitt nya romanprojekt. 

Konsten är att aldrig bli fulllärd, att alltid vara nyfiken och att alltid vilja lära sig mer, vara en ständig nybörjare. Då finns lusten också kvar. 

Life is great!😎