8. maj, 2017

Debutera eller Dö

Jag tvivlar hela tiden. Hur ska jag kunna? Vem vill läsa mitt..? All feedback som inte är uppenbart positiv tolkar jag som negativ i mitt självantändande mörker. Den hybris jag emellanåt drabbas av har en livslängd som en självmordsbenägen trollslända, och därefter kommer tvivlen igen. Just nu betraktar jag bokomslaget som jag lekte lite med under min senaste hybrisperiod, och ser alla fel man kan tänka sig. Är jag galen? Upp-och nergångarna får mig att må illa. Lider alla skrivande människor av detta berg-och dalbaneåkande? 

Ja, några gör det i alla fall och känslan jag får när jag inser att jag inte är ensam är så tröstande att jag dras ut ur mitt mörker med huvudet före. De kämpar också på. Precis som jag. Tack för att ni finns. Nina De Geer och Johanna Devaliant har satt ord på mina och andras känslor. Det är tröstrerikt att lyssna på eran podd. Livet tar inte slut när jag får en refusering. Ni hjälper mig att plocka ihop mig själv och fortsätta pulsa fram i det knädjupa tvivelslasket med ett leende på läpparna. Jag är inte ensam - och nån av oss borde ju lyckas till slut.🙂

Lyssna och njut!

http://www.debuteraellerdo.se/

Kommentarer

09.05.2017 19:05

Johanna Devaliant

Man blottar sig. Man blöder. Man kämpar mot alla odds och det tar emot. Men när man vet att vi är fler som gillar detta dårskap blir det ändå kul. Skitkul!

09.05.2017 19:12

Ulrika

Absolut. Vi njuter tillsammans av eländet. Tack för alla fina tankar och ord i podden.

08.05.2017 18:53

Nina De Geer

Igenkänning! Alltså hur jobbigt är det inte att försöka bli författare??! Vi gör podden för alla oss som kämpar på med denna smått omöjliga quest. Tack för att du lyssnat och delat, betyder så mycket!

08.05.2017 19:15

Ulrika

Skönt att vi ändå finns där så vi kan dra varandra ut ur mörkret som dyker upp ibland. Jag hejar på dig fina Nina!

08.05.2017 17:37

Anna Helgesson

Tänk att det är ett sådant självsmärtande träsk vi har hamnat i. Skrivandets vedermödor. Skapandet och lidandet. Och fullständigt underbart! Lycka till! JAG vill läsa! <3

08.05.2017 17:43

Ulrika

Puss på dig min finaste vän! Vi får hjälpa och stötta varandra.