29. aug, 2018

Snöplogen

Mannen plogade in kvinnans bil. Han plogade inte in i bilen, utan han plogade in den bakom en jättehög med snö.

Nu kan man ju fråga sig varför? Hade hon parkerat fel? Hade han haft en dålig morgon, som gjorde att han faktiskt tyckte att hon förtjänade en snöinpackad bil för att den stod på gatan? Nej, historien är mycket mer komplicerad än så. Och dessutom mycket mer finurlig. Den här mannen plogade nämligen just då runt sina egna kvarter.

Han hade stigit upp tidigt och svurit ve och förbannelse över att han skrivit kontrakt på att det var han som skulle upp just den här morgonen och se till att det var snöfritt i denna del av staden. Hur hade han kunnat veta att kvällen innan skulle bli sen? Rent fantastiskt sen. Hur skulle han anat att besöket på pizzerian skulle resultera i både ett och två glas vin med den mest förtjusande varelse han någonsin träffat? Hennes bil stod parkerad framför den lokala pizzerian och när de hade hunnit bekanta sig med varandra hade hon druckit alldeles för mycket vin för att köra därifrån. Som den gentleman han är erbjöd han henne naturligtvis att följa honom hem och dela den kallnade pizzan med honom. Hon var inte svårövertalad och kvällen hade varit helt magisk. Till slut hade han lyckats få henne att sova kvar. Han hade legat på soffan i vardagsrummet och lyssnat på hennes små avslappnade sovande andetag inifrån sovrummet. Då hade han bestämt sig för att de där små behagliga andetagen ville han vakna till varje morgon i resten av sitt liv. Hur skulle han kunna få henne att stanna kvar? Hon hade redan nämnt något om att ge sig iväg tidigt dagen efter. Som tur var skulle plogbilen ut ännu tidigare och hon lovade att vänta tills han var tillbaka.

Under sin runda kunde han bara tänka på kvinnan och hennes andetag. Då han såg att hennes bil stod helt felparkerad på gatan framför pizzerian kom han på det. Det säkraste sättet att få henne att stanna kvar. När han passerat täckte snön bilen nästan helt. Det enda som skymtade fram var det röda taket och radioantennen.

Hon skulle bli rasande. Han log stilla för sig själv när han föreställde sig den rasande, ljuvliga varelsen sitta kvar och äta frukost med honom i hans kök.